Saturday, May 15, 2010

El Zahraa Inn.and Taiping – Old Memories. :)

Assalamualaikum.

salam satu malaysia..ehh apa aku melalut nie.semoga pembaca mahupun stalker sekalian sihat2 belaka. :)

alhamdulillah, aku baru sahaja mengabiskan paper terakhir aku untuk pengajian diploma..secara rasminya tanggal 9 mei termaterilah sudah aku sebagai alumni UiTM Kedah..hmm, pada hari itu juga aku berangkat pulang ke Perak..tapi singgah dahulu di pekan SP untuk bermalam.dan bermam(lapar kott.dahla aku x lunch masa tengahhari..) :P

sempat la berjumpa kawan2 yang aku kasihi, UKK clan..Malinja clan..class clan je aku tak sempat jumpa*sob2*. nie suma gara2 lambat lepas dari dewan laa*chess*.

oke for short, kami bermalam di hotel yang dimiliki oleh HPA(Herba Penawar Al-Wahda)..ala yang famous dengan kopi radix tuu. hotel dia terletak betul2 di tengah bandar area Lagenda Heights. apa yang menarik lagi, aku tengok area tu macam HPA punya jee. yela mana tak,sebelah hotel tu ja ada restoran Organic Recipe(dia punya gakk), jarak 2 blok cam tu ada Radix Fried Chicken, tak jauh dari situ ada Radix Oriental Cuisine.

nie some of the picx :)


DSC01008

 


haha.tuala emblem kott. :)

 

 

 

DSC01003

 

 


satu hiasan yang cantik :).personal favorite aku.

 

 

 


DSC01004

 

 


bilik air. sorry agak tak clear. :)

 

 


DSC01005 

 


flat screen maa. :)

 

 


DSC01006

 

 

tell me, mana lagi hotel yang sediakan Al Quran dalam bilik? tu belum masuk sejadah. :)

 

 

 

haa.itulah specialnya hotel nie.lagi satu, kan ada mini bar dalam tu kan, tau apa yang ada? semua barang2 keluaran HPA.macam Radix Cola, Anggur, Roselle..*teruja* sampai kopi yang selalunya atas meja pun ada kopi Radix ngan Koko HPA. haha :)

oke cukup takat tu.

Kembalinya aku untuk cuti membuka ruang untuk aku pergi kemana2 sahaja..haa dan sempena hari ibu hari tu, salah seorang mak sedara aku membawa opah aku ke taiping sempena menyambut hari ibu..kita bermula di Pizza Hut. :)


 P5111665

 


personally, like this picture. thanks to Muhammad Zharif. maybe will become professional photographer?

 

 

 


P5111667

 

 


yep, this is he. my sidekick, my cousin, my helper. thanks bro :)

 

 

 

 

 


P5111669

 

 


another one. don’t care bout the couple behind.haha :)

 

 

 

 


P5111671

 


here she is. my beloved opah. kak tim, tawaran masih dibuka kalau nak jadi cucu angkat :P

 

 

 


P5111674

 

 


haa nielah anaknya yang membelanja..maklang gelaran diberi :)

 

 

 

 


P5111673

 


gambar aku ngan opah mesti kena adaa. :P

 

 

 


taiping – tak banyak yang berubah.cuma naik jela bangunan sikit2. than kami ke Taiping Sentral..sorry x de pics dia.x teringat nak tangkap.haha

on the way balik kami singgah di..

R&R bukit gantang.(buah timee!)


P5111678

 

 


gambar di wakaf :)

 

 


P5111679 

 


aku suka yang nie. tapi yang tukang tangkap untuk aku(dia nielaa) x buat macam gambar nie.huk2.

 

 

 


and then calo…


hehe.itu je kot. insya Allah aku sekarang sedang cuti seminggu. lepas ahad nie kerja akan datang ialah sambung lesen kete dan apply jadi guru ganti.hehe new dimension in my life..pray for it to become easier.. :)

take care all.salam :)

wan_temen.

7 comments:

  1. cikgu? good one.. good luck...

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah...

    ReplyDelete
  3. hotel HPA tu satu mlm bpe rgt eh?

    ReplyDelete
  4. mimi, untuk my room 1 malam 120. :)

    ReplyDelete
  5. Salam teams , layari website facebook pages hotel elzahraa inn : https://www.facebook.com/ElZahraaBoutiqueHotel dan juga boleh layari website google elzahraa inn iaitu : www.elzahraahotelsp.com..
    El-Zahraa Boutique Hotel
    El-Zahraa Boutique Hotel is designed with Middle East concept to give the best experience to its guests - "experience the myth"
    Page: 85 like this.

    ReplyDelete
  6. Salam teams , layari website facebook pages hotel elzahraa inn : https://www.facebook.com/ElZahraaBoutiqueHotel dan juga boleh layari website google elzahraa inn iaitu : www.elzahraahotelsp.com..
    El-Zahraa Boutique Hotel
    El-Zahraa Boutique Hotel is designed with Middle East concept to give the best experience to its guests - "experience the myth"
    Page: 85 like this.

    ReplyDelete