Sunday, June 20, 2010

the degree.prologue.

assalamualaikum.

19 jun 2010.pukul 11.45 pagi.

aku sedang melayari facebook.sambil menunggu result kemasukan ke degree keluar.sedang aku browse, terjumpa status ini..

(nama dirahsiakan kerana tidak mahu mengaitkan dengan sesiapa)

status facebook beliau : Harap Maaf , Permohonan anda ke Universiti Teknologi MARA adalah tidak berjaya. Keputusan adalah muktamad !..........................

aku dah seriau dah.aikk, awat ngan kawan nie, dia pointer 4 flat kot pada sem terakhir dia.so aku ternampak ada kawan dia bagi link untuk check keputusan masuk degree.aku pun klik dan terpaparlah page yang meminta aku masukkan no ic untuk semakan.bila aku masuk dan klik semak…………

image

alhamdulillah…sambung belajar lagi!

bila tengok tempat dan kos, macam tak percaya, adakah ini mimpi? alhamdulillah..back to Merbok, taking my 1st preferences for continuing degree.. :)

Perbankan Islam.kos pilihanku sejak memasuki semester 6 diploma.. :) sebab musababnya sudah dijelaskan di sini.

dengan ketahuan masuk degree ini maka mulalah 2 minggu yang paling sibuk dalam hidup aku, perlu menguruskan borang borang yang berkaitan, dan juga kena *gulp* mencari umah sewa..huaa.haha.memang tak boleh wat pape laa.hidup berdegree nie kena duk luar..ngan transport nak kena fikir, lagi apa ntah lagi. :)

sekarang tengah work on rumah sewa.hope by the time aku register dah boleh settle down dah.. :)

ramai jugak yang dapat sama balik dengan aku.tak tahu la sebab apa.yang perempuan ada, laki setakat nih aku tak tanya lagi.dah jodoh kot ngan deme? :P wahaha.tapi dalam syok2 tahu sambung kat mana, ada gak yang bagitahu bite sedih mengatakan tak dapat g mana2.macam contoh kawan aku kat atas tadi laa.kesian kot.tiap sem dekan tapi bile check result tak dapat pergi mana2.bukan a waste of talent ke kat situ.ape la deme yang handle web nie.main ramdomly selected je kot.haishh.

so sekarang.move on to degree.. :) buat betul2! insya Allah boleh..

take care all,

salam.

wan_temen :)

13-06-10_1547 my sidekick, my lil bro(even though dia cousin aku tapi dah anggap macam adik.)

:)

8 comments:

  1. jumpa lagi la kome kat sana.haha :)

    ReplyDelete
  2. kahkahkah.. dah memmang rezeki abg wan kat cni.. jumpa lg la kita ye.. bila masuk?

    ReplyDelete
  3. fatin, insya Allah 3 hb.tp ralat sikit laa abg wan duk kat luar.hihi~

    ReplyDelete
  4. laaa ye ke... hmm xpe.. keep in contact okay....

    ReplyDelete
  5. Tahniah wan. Memang ada jodoh orang kedah la tu nanti..:P

    ReplyDelete
  6. tahniah abg wan..hehe..jom bekerjasama agy,,;))

    ReplyDelete